Braničevski okrug ponovo se zabeleo

Braničevski okrug ponovo je pod snegom. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) ovakvo vreme nas očekuje i narednih dana.

Foto: Srđan Dedić

U Braničevski okrug danas je bilo osetno hladnije sa temperaturom koja se u jutarnjim satima kretala i do minus tri. Od večeras sneg pada na celoj teritoriji Braničevskog okruga, a visina snežnog pokrivača dostigla je od osam do deset centimetara.

Prema prognozama meteorologa slično vreme se očekuje i narednih dana sa temperaturama koje će biti znatno niže od uobičajenih za ovo doba godine, a kretaće se od minus dva do maksimalnih pet stepeni.

Prognostičari ističu da će vlažan sneg tokom noći početi da pada i u ostalim krajevima Srbije i da će se zadržati do petka. Naredni vikend doneće stabilizaciju temperatura i prestanak padavina.

U RHMZ ističu da trenutne padavine nepovoljno utiču na porast reka i vodostaja.

Automoto savez Srbije (AMSS) apeluje na vozače da imaju svu neophodnu opremu i da imaju u vidu da su zbog snežnih padavina, pojačanog vetra, smanjene vidljivosti, mogućih manjih snežnih nanosa, snega na kolovozu i pojačanog saobraćaja mogući česti zastoji u saobraćaju.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker