BOLNO, ALI DUGOTRAJNO: Evo kako da sredite frizuricu „tamo dole“ (VIDEO)

Pored savršeno glatkih nogu i ruku, ta „tamo dole“ regija takođe mora biti uredna i lepo oblikovana. Pre svega zato što je lakše održavanje higijene, a potom i zbog toga što je intimna frizura finalno žensko oružje pri zavođenju.

Sredite frizuricu „tamo dole“, Foto: shutterstock

Čupkanje, brijanje i depiliranje, pa potom svrab, crvenilo i urasle dlačice muke su sa kojima se suočavamo prilikom sređivanja bikini zone. Ne kažu za džabe – sve za lepotu. Međutim, ukoliko sledite dalje savete ovi intimni problemi postaće prošlost.

Oprezno sa brijačima

Ako vas bol prilikom odstranjivanje dlaka voskom dovodi do ludila, brijanje je onda najlakši način da ih se rešite, ali ne i dugotrajan. S obzirom da se radi o delikatnom delu tela, pre nego se dohvatite brijača, neophodne su pripreme. Prvo skratite malje makazicama, a potom očistite intimnu oblast toplom vodom. Nanesite penu za brijanje i pustite je nekoliko sekundi da stoji. Raširite noge i rastegnite kožu pomoću ruke, dok drugom povlačite brijač u smeru rasta dlačica. Ne žurite, jer će vas to koštati crvenih tačkica i posekotina. Isperite dobro penu i nanesite blagu hranljivu kremu, kojom ćete izbeći osećaj svraba i crvenilo.

Nije za osetljive

Krema za uklanjanje dlačica je još jedna bezbolna metoda koja oslobađa od oštrice žileta. Međutim, morate imati na umu da je potrebno izabrati onu koja odgovara vašoj koži. Ako slučajno kupite prejaku, ona može dovesti do osipa i iritacija, dok vam preblaga neće dati željene rezultate. Zato pre upotrebe uvek testirajte kremu na ruci ili nozi. Kada pronađete onu pravu, nanesite je isključivo na spoljašnje delove i sačekajte od 10 do 15 minuta. Prilikom bilo kakvog osećaja peckanja, odmah vodom isperite intimnu oblast i blago je osušite peškirom. Ne preporučuje se osobama sa preosetljivom kožom.

Bolni, ali trajni vosak

Depiliranje voskom bez sumnje boli, ali daje dugotrajne rezultate i mirne ste čak tri do šest nedelja. Ovaj metod uklanjanja dlačica vam ne preporučujem da radite kod kuće, jer nepravilnim cimanjem traka možete napraviti ozbiljne podlive. Zato je bolje zanemariti stidljivost i otići u kozmetički salon. Nakon tretmana možete dobiti crvenilo i otekline, pa je dobro staviti hladnu oblogu na depiliranu zonu i obući pamučne gaćice. Budite hrabre, jer koliko god bolelo, koža će vam biti nežna i glatka nedeljama.

Zbogom, dlake

Lasersko uklanjanje neželjnih dlaka postao je trend, koji sebi mogu priuštiti samo one dame sa debljim novčanikom. Ovu tehniku rade medicinski stručnjaci koji laserom spaljuju folikul dlake. Rezultati nakon samo nekoliko tretmana dovode do skoro trajnog nestanka malja. Kako je bikini zona osetljiva, može se osetiti blagi bol i golicanje, čak i nakon nanošenja anestetičke kreme. Laserska metoda je odlična za dame čije su dlake tamne i jake, jer ih čini svetlijim i finijim. Pre odlaska na ovaj tretman skratite dlačice i nikako ne idite za vreme menstrualnog ciklusa.

NAJPOPULARNIJE INTIMNE FRIZURICE

Pista

Ova intimnu frizuru čini linija debljine koja zavisi od vaše želje. Uklanjaju se dlačice s područja bikini zone i sa stidnih usana. Posle depilacije neophodno je skratiti ostavljene dlačice.

Brčići

Uz već poznatu brazilku, kao novi trend pojavio se i oblik francuskih brkova inspirisan poznatim motivom koji susrećemo na nakitu ili odeći. Uklanjaju se skoro sve dlačice osim na najnižem delu stidne kosti, gde se ostavlja čupavi pravougaonik, koji se stilizuje zavrtanjem dlačica prema unutra.

Mohavk frizura

Ova metoda depilacije slična je pisti s tom razlikom što se u ovom slučaju ostavlja prirodna dužina dlačica.

Holivudska golotinja

Seksi brazilku Holivud je u potpunosti ošišao i tako stvorio najradikalniju frizuru u kojoj je celo intimno područje glatko i mnogim muškarcima slatko.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker