ISTO GODIŠTE KAO NJEN OTAC: Bivši čelnik Bora koji je spopadao maloletnicu, osuđen samo na kućni pritvor!

Osnovni sud u Boru objavio je nepravosnažnu presudu kojom je Branko Perić (60), bivši zamenik gradonačelnika Bora, osuđen na godinu dana zatvora u kućnim uslovima. On je oglašen krivim zbog polnog uzmeniravanja.

Fotografije na kojima su Branko Perić i tinejdžerka

Ovo je, za “Novosti”, potvrdila sudija Dragica Stojanović, portparolka Osnovnog suda u Boru.

Podsetimo, Perić je, nakon dokaznog postupka i suđenja, proglašen krivim i određena mu je kazna od godinu dana zatvora u kućnim uslovima, što znači da ne može da napusti prostorije u kojima živi u tom period, kao ni da ih, bez elektronskog nadzora, napušta. U protivnom, preti mu da će se ova prvostepena presuda preinačiti u kaznu zatvora od godinu dana.

Perić, koji je tada bio zamenik gradonačelnika Bora, je u središte seks skandala dospeo nakon što su, prošle godine, fotografije, na kojima se on strasno ljubi i grli sa devojčicom starom tek 15 godina, osvanule na društvenoj mrežu Fejsbuk. Slike su ubrzo sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, video i sačuvao veliki broj ljudi.

Podsećanja radi, krajem prošle godine, posle dva odlaganja održan je glavni pretres u Osnovnom sudu u Boru protiv Branka Perića. Najpre su njegovi advokati tražili odlaganje glavnog pretresa jer je njegov advokat imao zakazano drugo suđenje, a nakon toga je i advokat Perića obavestio sud da je na godišnjem odmoru.

Osnovno javno tužilaštvo u Boru je početkom februara 2019. podiglo optužnicu protiv Branka Perića za krivično delo polno uznemiravanje.

SLIKE NA KOJIMA LJUBI MALOLETNICU

Iako su slike na kojima on ljubi i grli maloletnicu su ubrzo posle postavljanja na društvenim mrežama i uklonjene, veliki broj pratilaca ih je u međuvremenu podelio. Od strane Osnovnog tužilaštva u Boru su bile sprovedene dokazne radnje saslušanja osumnjičenog i ispitivanja svedoka, a po naredbi tužilaštva bilo je obavljeno i psihološko-psihijatrijsko veštačenje oštećene.

Zatraženo je i izuzeće Osnovnog javnog tužilaštva koje je prethodno tražilo kaznu od šest meseci zatvora, uslovno godinu dana, a onda su tražili kaznu od godinu dana zatvora.

Predlog za izuzeće nije prihvatilo Više javno tužilaštvo u Zaječaru, i glavni pretres je održan u Osnovnom sudu u Boru.

“SAMO SAM JOJ ČESTITAO”

Perić je nakon objavljivanja ovih fotografija u medijima kazao da su fotografije na kojima ljubi devojčicu u usta nastale kada joj je “čestitao na dobro urađenom poslu na dekoraciji sale u seoskom Domu kulture”. Mediji su preneli da je on navodno izjavio i da je na “sličan način čestitao i ostalim devojčicama koje su ukrašavale salu”.

U borskom selu Slatina odakle je rodom i Perić meštani su bili šokirani ovim događajem.

– Stvarno sam u šoku. Otac maloletne devojčice je istog godišta kao i Perić. Mislim da su i u školu išli zajedno – rekao je tada jedan meštanin.

Perić je oženjen i ima dvoje dece. Kada su isplivale skandalozne fotografije on je podneo ostavku na mesto zamenika gradonačelnika grada Bora, a kao razlog naveo je lične zdravstvene probleme.

(Tpknews.com/Blic)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker