“BILTEN” GRADA POŽAREVCA: Sve investicije na jednom mestu!

Grad Požarevac objavio je „Bilten“ u kojem su predstavljeni projekti realizovani u 2018. godini, finansirani iz gradskog budžeta.

Bilten Grada Požarevca

Nakon uvodnika gradonačelnika Baneta Spasovića, u Biltenu je predstavljen bilans izgradnje infrastrukture – 37 kilometara putne mreže, 20 kilometara toplovoda, 12 kilometara kišne i fekalne kanalizacije i četiri kolometra vodovoda.

U aprilu je otvoren ritejl park „Stop šop“ austrijske firme „Imofinanz“,  a u maju je pušten u rad gasovod, vredan 12,5 miliona evra.

U obnovu voznog parka JKP „Komunalne službe“ iz gradskog budžeta uloženo je 142 miliona dinara, a u uređenje ergele „Ljubičevo“ 30 miliona.

Obavljena je i rekonstrukcija Hajduk-Veljkove ulice, vredna 82 miliona, kao i ulica Jovana Šerbanovića i Nevesinjska, u koju je uloženo 32,5 i 20 miliona dinara.

Završena je i obilaznica oko Kostolca, 12 godina od početka gradnje, obnovljeni trotoari u Ulici Sime Simića, kod zelene pijace „Krug“ i kod Opšte bolnice.

Renovirana je osnovna škola u Zabeli, sanirano korito reke Mlave, a na više lokacija postavljene su horizontalna i vertikalna signalizacija.

U 2018. godini započela je obnova Sportskog centra, vredna 20 miliona, kao i gradnja južnog kolektora, za koji je izdvojeno 95 miliona dinara.

U „Biltenu“ su predstavljene i brojne manifestacije – obeležavanje godišnjice „Požarevačkog mira“, „Ljubičevske konjičke igre“, Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“, Festival cveća, „Viminacijum fest“.

Ovo je drugi po redu „Bilten“ koji je objavio Grad Požarevac, a prvi je obuhvatio investicije realizovane u 2017. godini.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker