„BILTEN“ GRADA POŽAREVCA: Sve investicije na jednom mestu!

Grad Požarevac objavio je „Bilten“ u kojem su predstavljeni projekti realizovani u 2018. godini, finansirani iz gradskog budžeta.

Bilten Grada Požarevca

Nakon uvodnika gradonačelnika Baneta Spasovića, u Biltenu je predstavljen bilans izgradnje infrastrukture – 37 kilometara putne mreže, 20 kilometara toplovoda, 12 kilometara kišne i fekalne kanalizacije i četiri kolometra vodovoda.

U aprilu je otvoren ritejl park „Stop šop“ austrijske firme „Imofinanz“,  a u maju je pušten u rad gasovod, vredan 12,5 miliona evra.

U obnovu voznog parka JKP „Komunalne službe“ iz gradskog budžeta uloženo je 142 miliona dinara, a u uređenje ergele „Ljubičevo“ 30 miliona.

Obavljena je i rekonstrukcija Hajduk-Veljkove ulice, vredna 82 miliona, kao i ulica Jovana Šerbanovića i Nevesinjska, u koju je uloženo 32,5 i 20 miliona dinara.

Završena je i obilaznica oko Kostolca, 12 godina od početka gradnje, obnovljeni trotoari u Ulici Sime Simića, kod zelene pijace „Krug“ i kod Opšte bolnice.

Renovirana je osnovna škola u Zabeli, sanirano korito reke Mlave, a na više lokacija postavljene su horizontalna i vertikalna signalizacija.

U 2018. godini započela je obnova Sportskog centra, vredna 20 miliona, kao i gradnja južnog kolektora, za koji je izdvojeno 95 miliona dinara.

U „Biltenu“ su predstavljene i brojne manifestacije – obeležavanje godišnjice „Požarevačkog mira“, „Ljubičevske konjičke igre“, Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“, Festival cveća, „Viminacijum fest“.

Ovo je drugi po redu „Bilten“ koji je objavio Grad Požarevac, a prvi je obuhvatio investicije realizovane u 2017. godini.

M.V.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Close