PRETI IM DOŽIVOTNA: Bezdušni Romi državljani Srbije, autom zgazili italijanskog policajca i vukli ga 200 metara! (VIDEO)

Miloš Stižanin (26), državljanin Srbije “romske nacionalnosti” uhapšen je u Italiji zbog sumnje da je bio sasučesnik u ubistvu saobraćajnog policajca Nikola Savarinija iz Milana 2012. godine i preti mu doživotna robija.

Savarini je kobnog dana pokušao da zaustavi vozilo u kom su bili Remi Nikolić i Strižanin, obojica Romi državljani Srbije, ali se oni nisu zaustavili već su pregazili saobraćajca koji je namestu ostao mrtav. Za volanom SUV-a bio je Remi Nikolić, koji je u tom trenutku bio maloletan.

Stižanin, koji je uhapšen nekoliko godina posle zločina, prema pisanju italijanskih medija, tereti se da je podsticao Nikolića da pregazi saobraćajca. Nakon što su ga pregazili Savarinija njegovo telo su još vukli 200 metara po ulicama Milana!

Italijanski mediji navode da je jedan od glavnih dokaza protiv Miloša Stižanina upravo izjava Remija Nikolića koji tvrdi da mu je Stižanin vikao: “Idemo, idemo” kada je saobraćajac pokušao da ih zaustavi.

On je zatim Nikoliću pošto su pregazili saobraćajca, rekao da doda gas i da ne staje. Stižanin je takođe, prema optužnici, posle ubistva bacio bicikl italijanskog saobraćajca, koji se zakačio za donji deo SUV-a.

Kako prenose italijanski mediji, Stižanin je poznat i srpskoj policiji koja ga je hapsila zbog trgovine drogom.

To je na suđenju otežavajuća okolnost za Stižanina, kao i to što je upravo maloletnika podsticao da počini užasan zločin i ubije saobraćajca.

Stižanin je najpre osuđen na dve i po godine robije zbog “pomaganja maloletniku u izvršenju krivičnog dela”.

Međutim Apelacioni sud je ovu presudu odbacio i naložio novo suđenje zbog sumnje da je Stižanin “bio potpuno svestan i umešan u ubistvo”, odnosno da je podstakao svog maloletnog prijatelja na “krivično delo”. Kako prenose italijanski mediji, Stižanina očekuje i ekstradicija u Srbiju zbog suđenja za dilovanje droge.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker