VREMENSKA PROGNOZA: Badnji dan hladan i oblačan, mestimično sa snegom!

Više padavina očekuje se u centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima gde će se dalje povećavati visina snežnog pokrivača, dok će se na istoku zadržati uglavnom suvo, saopštio je RHMZ.

Vetar umeren i jak, u brdsko-planinskim predelima povremeno i olujni, severni i severozapadni što će stvarati uslove za vejavicu i lokalnu pojavu snežnih nanosa. Jutarnja temperatura od -7 do -1 stepen, najviša dnevna od -2 do 1 stepen, u Negotinskoj Krajini oko 4 stepena.

U Braničevskom okrugu se očekuje oblačno i vetrovito sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni. Jutarnja temperatura -1 stepen, najviša dnevna 0 stepena.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će se naredne nedelje zadržati hladno vreme, u jutarnjim satima slab i umeren mraz, a u ponedeljak i utorak ponegde i jak. Najviša dnevna temperatura u većini mesta biće ispod ili oko 0 stepena.

U ponedeljak u većem delu zemlje očekuje se suvo vreme, samo na jugozapadu i jugu mestimično sa snegom uz postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U utorak ujutru biće pretežno vedro, tokom dana postepeno povećanje oblačnosti, najpre na severu i zapadu, uveče i noću ka sredi i u sredu mestimično sa mešovitim padavinama, kišom i snegom. Zatim, pretežno oblačno uz povremene snežne padavine.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker