APOKALIPSA U EVROPI: Sneg i lavine ubili najmanje 26 ljudi do sada! (VIDEO)

Ekstremni zimski uslovi – velike količine snega i niske temperature – tokom poslednjih nedelju dana su širom Evrope odneli ukupno 26 života.

Foto: Twitter

Trojica muškaraca poginula su u lavini u blizini austrijskog skijališta Leh am Arlberg. Traje potraga za četvrtim skijašem, koji se zasad smatra nestalim.

U Francuskoj su, pak, poginula dvojica zaposlenih skijališta Morilon. Ubila ih je lavina, a u regijama Savoie i Hojte-Savoie na snazi je uzbuna zbog opasnosti od lavina.

Sedmogodišnje dete poginulo je pošto je na njega palo stablo u Nemačkoj, 16-godišnjak je preminuo u lavini u Austriji i 27-godišnji muškarac poginuo je u lavini u Slovačkoj.

Lavine su ubile i mladu Šveđanku i trojicu skijaša iz Finske u Norveškoj u gradu Tromso.

U Austriji je tokom proteklih nedelju dana pala rekordna količina snega, a nove ogromne količine, i do 2 metra novog snega, najavljuju se tokom iduća tri dana.

U Švajcarskoj je lavina potpuno zatrpala hotel Santis u Švagalpu. Povređene su tri osobe.

OVO SE DOGAĐA JEDNOM U 100 GODINA

“Ovolika količina snega na visinama većim od 800 metara nadmorske visine događa se svakih 30 do 100 godina”, izjavio je Aleksander Radlher iz austrijskog Instituta za meteorologiju i geodinamiku. Austrijska vojska poslala je helikoptere da skidaju sneg s krošnji drveća kako bi se sprečilo padanje stabala na železničke pruge i puteve.

(Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker