POČELA PREDIZBORNA KAMPANJA: Američki specijalac došao u Beograd da ubije uglednog srpskog zvaničnika?

Prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ministra Nebojše Stefanovića, u Beogradu je slobode lišen jedan od pripadnika američkih specijalnih jedinica ”Foke” iz zloglasne jedinice koja je likvidirala Osamu Bin Ladena.

Prema pisanju Beogradskih medija, informacija o boravku bivšeg pripadnika američkih mornaričkih foka iz jedinice ”team six”, koji je u Beograd došao sa namerom da izvrši visokoprofilnu likvidaciju – potekla je od izvora iz kriminalnog miljea.

Prilikom upada policije u kako ministar Stefanović navodi – ”štek stan”, pronađen je pištolj bez serijskih brojeva, a pored Korbeta D, slobode su lišena i dva pomagača srpskog porekla, koji su obezbeđivali oružje i logistiku.

Osim što na internetu nema informacija o uhapšenom bivšem marincu u stranim medijima, pažnju izaziva i činjenica da nema reakcija iz ambasade SAD u Beogradu.

Kako je u pitanju lice koje je više od 12 godina bilo pripadnik najelitnije specijalne jedinice, ne čudi nedostatak podataka o njegovom identitetu, pa kako je kao pripadnik učestvovao u brojnim likvidacijama, lako je moguće da se radi o lažnom identitetu.

Prema navodima beogradskih medija, radi se o licu koje je navodno zaposleno u jednoj izraelskoj ”sigurnosnoj agenciji”, koji je trebao da ”izvrši likvidaciju i nestane”, najverovatnije kao i ostatak zloglasnih foka koje su učestvovale u ubistvu Osame, mada nije poznato da li je Korbet njihovih sudbina svestan.

Javnost u Srbiji ostala je uskraćena i za fotografije, reko bi se ozbiljnog ubice, a ako je suditi prema komentarima, akcija policije izvedena je krajnje neprofesionalno, hapšenjem Korbeta D. pre ključnog čina, ishitreno i nepromišljeno, čime je načinjena nesaglediva šteta u istrazi.

Da se zaista radi o amaterskom potezu beogradske policije, govori svo dosadašnje delovanje američkih bezbednosnih službi, koje po pravilu nikada ne šalju samo jednog atentatora, zbog čega se meta, koja nije navedena, i koja je verovatno ostala nepoznaza i izložena novim opasnostima.

Kako se radi o licu sa američkim pasošem, po svoj prilici je nedugo po hapšenju predat ambasadi u Beogradu, odakle je najverovatnije prebačen nazad u SAD, a na njegovo mesto poslat oprezniji kolega.

Sumnju u ceo slučaj, osim nedostatka infomacija, kao i bilo kakvog obaveštenja na sajtu MUP-a Srbije, informacija o hapšenju navodnom radniku izraelske ”sigurnosne agencije” nema ni na zvaničnoj Fejsbuk stranici Policije, navodno kreiranoj juče.

Da cela priča bude još neozbiljnija, pažnju ministra policije, daleko više zauzima kačenje slika drogirane srpske omladine na društvenim mrežama, ali dodaje, da ”ima nadu” da će istraga dovesti do rezultata”.

Na naslovnoj strani poznatog tabloida ”Alo” iz Beograda, uz navode da je “za atentat u Beogradu plaćeno 250.000 dolara”, objavljeno je da je “Foka htela da likvidira uglednog Srbina”, uz dodatak da je “smaknuće koje je trebalo da izvrši Korbet D. planirano po modelu ubistva Olivera Ivanovića”.

Postavlja se pitanje, da li se radi o još jednom predizbornom spinu vladajuće partije pred lokalne izbore u Beogradu, ozbiljnom propustu bezbednosnih službi, ili nemoći srpske policije da spreči još jednu livcidaciju pod pritiscima SAD.

(Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker