Ambasador Tunisa u ponovnoj poseti Velikom Gradištu

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je juče, u gradskoj kući, ambasadora Tunisa, NJE Sejfa Ala Režeba i prvog sekretara ambasade, Randu Ben Amar.

Foto: Promo

Ovo je druga poseta ambasadora Tunisa opštini Veliko Gradište, nakon svečanog otvaranja izložbe likovne kolonije, održane krajem septembra na Srebrnom jezeru, na kojoj su prisustvovali i umetnici iz ove udaljene mediteranske zemlje.

“Mi često kažemo, kada je neko odozgore odlučivao gde će ko da živi, mi smo bili malo privilegovani u opštini Veliko Gradište jer živimo na obali Dunava, reke Pek gde se još ponegde ispira zlato, a uliva se u Dunav na 500 metara od centra, i imamo prelepo Srebrno jezero koje postaje prepoznatljivo na turističkoj mapi, ne samo ovog dela Srbije nego i čitave Evrope.“, rekao je, nakon srdačne dobrodošlice i upoznavanja, predsednik opštine, predstavivši gostima celokupnu ponudu Srebrnog jezera kao i kulturno-istorijsko nasleđe okolnih mesta s kojima čini bogatu turističku ponudu. “Moto nam je – kada nam gost dođe da nam se ponovo vrati, onda smatramo da smo uspeli. Vi ste se ponovo vratili. Dobrodošli još jednom!“.

Foto: Promo

Ambasador Tunisa izrazio je veliko zadovoljstvo ponovnom posetom Gradištu i mogućnostima za saradnju: “Kao što znate, vaš grad je već potpisao ugovor o saradnji sa tuniskim gradom Monastir i to je prva saradnja. Kao što sam rekao Vašem zameniku, Ambasada Tunisa bi želela da se uspostavi i druga saradnja. Monastir i Veliko Gradište imaju puno sličnosti – Monastir je turistički grad, ima morski turizam, ekološki turizam u razvitku, kulturni turizam, a poznat je i po sportu – jedna od najboljih košarkaških ekipa više puta je bila šampion Tunisa. Smatram da postoji dosta tačaka saradnje koje možemo razviti.“.

Ovom prilikom, dogovorene su smernice za dalju saradnju i, na poziv ambasadora Tunisa za posetu Monastiru, gde bi bilo upriličeno potpisivanje sporazuma o saradnji i bratimljenju dva grada, odlučeno da se dogovor realizuje sledeće godine. Takođe, velika posećenost gostiju iz Evrope Tunisu, dobar je osnov za kreiranje novih turističkih aranžmana i posetu građana Monastira Velikom Gradištu i regionu kroz razne oblasti turizma i aktivnosti.

Foto: Promo

Prijemu su prisustvovali i predsednica Skupštine opštine, Branislavka Šulović, načelnica Opštinske uprave opštine Veliko Gradište, Suzana Đorđević, kao i predsednica Udruženja “Focus Europe for South East Europe“, Snežana Milošević, koja je ambasadi poklonila tri slike tuniskih umetnika.

Tokom posete, gosti su obišli i nedavno restaruriranu srednjovekovnu Ramsku tvrđavu gde su se upoznali sa njenom istorijom i zanimljivim detaljima obnove, koju je realizovala turska Agencija za saradnju – TIKA u saradnji sa opštinom Veliko Gradište, a ambasador Tunisa, Režeb, tim povodom se upisao u knjigu utisaka.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker