OSPOSOBLJAVANJE ZA CIVILNI SAOBRAĆAJ: Aerodrom na Srebrnom jezeru će biti pripojen Aerodromima Srbije

Preduzeću Aerodromi Srbije će do kraja avgusta biti pripojen niški aerodrom “Konstantin Veliki” i aerodrom “Morava” u Lađevcima.

Ilustracija

U toku su postupci za pripajanje još tri aerodroma, rekao je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

Reč je o aerodromima Ponikve u Užicu, Rosulje u Kruševcu i aerodromu na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, kazao je Zdravković Tanjugu.

On je podsetio da je sedište Aerodroma Srbijе preseljeno u Niš krajem juna i ubuduće će biti u tom gradu, odakle će upravljati i kraljevačkim aerodromom Morava, a u perspektivi i aerodromom Ponikve u blizini Užica, Rosulje u Kruševcu i aerodromom na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta.

To u praksi znači, da svaka država ima jednog operatera na nivou svoje zemlje, kao što su u ovom slučaju Aerodromi Srbije koji su opreater na svim aerodromima (osim beogradskog aerodroma Nikola Tesla čiji je operater i koncesionar francuska kompanija Vansi).

Prema Zdravkovićevim rečima, u toku su intenzivni radovi i priprema celikupne dokumentacije i procedura neophodnih za osposobljavanje aerodroma na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta za civilni saobraćaj.

(Tpknews.com/Tanjug)

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close