ODNEO VRAG ŠALU: 8 ljudi završilo u pritvoru u Požarevcu zbog kšenja samoizolacije

U toku prošle noći za ukupno 19 osoba određen je pritvor zbog kršenja mera samoizolacije, rečeno je danas Tanjugu u pravosudnim organima. Oni su smešteni u posebne pritvorske jedinice u Vršcu, Pirotu i Požarevcu.

Ilustracija

U pritvor u Pirotu smešteno je pet muškaraca i dve ženske osobe, četvro njih je iz Zaječara, dve su iz Dimitrovgrada i jedna iz Novog Pazara. U Vršcu su pritvorene četiri osobe u toku noći, od kojih je jedna iz Kikinde, jedna iz Zrenjanina, a dve su iz Šapca.

U pritvor u Požarevcu smešteno je osam osoba, jedna iz Jagodine, po dve iz Smedereva, Kraljeva i Požarevca i po jedna osoba iz Petrovca na Mlavi i Smederevske Palanke.

Ministarstvo pravde juče je preporučilo pravosudnim organima u Srbiji preporuke za postupanje u slučajevima u kojima lica, ne poštujući mere samoizolacije, čine osim krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i krivično delo prenošenje zarazne bolesti za vreme vanrednog stanja.

Tužilaštvima je preporučilo da obavezno traže od suda da odredi pritvor za sve one koji prekrše meru samoizolacije i dovode druge u rizik od zarazd korona virusom. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obezbedila je tri posebna objekta u okviru Uprave, u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, koje obezbeđuju pripadnici zatvorske straže i policije.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker