UKIDANJE ZABRANE: Dozvoljeno zapošljavanje po lokalnim opštinama

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić ocenila je da trenutno nema viška zaposlenih u državnoj upravi i da će nekim lokalnim samoupravama biti dozvoljeno da zapošljavaju nove ljude.

lustracija / Foto: Shutterstock

Ona je sinoć za čačansku televiziju Telemark rekla da je u prethodne dve godine iz državne uprave otišlo ukupno 24.000 ljudi, a 6.500 njih bilo je iz lokalne samouprave.

“Dogovorili smo da u 2017. godini bude smanjen broj zaposlenih u državnoj upravi za još oko 5.000, to će uglavnom biti prirodni odliv a gledaćemo da u važnim sistemima kao što je prosveta, zdravstvo i sociljala napravimo reorganizaciju kako bi bolje funkcionisali”, rekla je Brnabić.

Ona je kazala da je urađena analiza svih lokalnih samouprava i da će zapošljavanje biti dozvoljeno u onima gde je u javnoj upravi zaposleno manje ljudi od dozvoljenog maksimuma. Dodala je da lokalne samouprave, i pored zabrane zapošljavanja i sada mogu da zaposle nove ljude ali uz saglasnost komisije za dodatna zapošljavanja.

Brnabić je rekla i da je partijsko zapošljavanje “stvar mentaliteta” i da može da se reši smanjenjem broja službenika ili ličnom odgovornošću.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker