DOK SE MIGRANTI SLOBODNO KREĆU: 4,5 godina robije gastarbajterima iz Požarevca i Žabara zbog kršenja samoizolacije

Na suđenju u Osnovnom sudu u Požarevcu koje je danas održano putem skajpa – video vezom, osuđene su dve osobe na zatvorske kazne od dve i dve ipo godine zbog kršenja mere samoizolacije.

Osnovni sud u Požarevcu osudio je danas na dve godine zatvora G.M. (32) iz Dubravice, oca troje dece, koji je po povratku iz inostranstva prekršio meru obavezne samoizolacije.

Sud mu je, takođe, danas produžio pritvor do pravosnažnosti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne, rekla je sudija i portparol suda Dragana Jevremović Todorović i dodala da je ovo prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.

Suđenje je održano putem skajpa – video vezom između suda i pritvorske jedinice u Požarevcu, tako što su u sudnici bili sudija, tužilac i branilac okrivljenog, a okrivljeni u pritvorskoj jedinici, pojasnila je Jevremović Todorović.

Ona je ukazala da je okrivljeni osuđen zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije.

“Posledica ovog krivičnog dela je prouzrokovanje opasnosti i širenje zarazne bolesti među ljudima”, ukazala je portparolka.

Branilac okrivljenog Vladimir Rajčić rekao je da se odbrana njegovog branjenika zasniva na tome da je on ušao u Srbiju pre uvođenja vanrednog stanja, te da prilikom ulaska na graničnom prelazu Horgoš njega niko nije ni pismeno ni usmeno obavestio o obavezi pridržavanja propisa Vlade prilikom epidemije.

On zbog toga, kako tvrdi njegov advokat, nije ni bio svestan da je u obavezi da bude u samoizolaciji određeni period.

“Ponašao se normalno, nije se krio, išao je po selu, u prodavnicu, sekao drva, jer nije bio svestan obaveze samoizolacije. Mislio je da se to odnosi na one koji su ušli u Srbiju posle uvođenja vanrednog stanja”, rekao je Rajčić.

Advokat smatra da je kazna od dve godine, za njegovog branjenika, koji nikada nije bio osuđivan previsoka i najavio je da će uložiti žalbu.

DVE IPO GODINE ROBIJE GASTARBAJTERU IZ ŽABARA

Isti sud u Požarevcu izrekao je danas još jednu osuđujuću presudu, kojom je okrivljenog M.R. (60) iz Žabara osudio na dve ipo godine zatvora jer je po povratku iz inostranstva, prekršio meru obavezne samoizolacije.

Sud je takođe i njemu danas produžio pritvor do pravosnažnosti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne, rekla je sudija i portparol suda Dragana Jevremović Todorović i dodala da je i ovo prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.

Suđenje je takođe održano putem skajpa – video vezom između suda i pritvorske jedinice u Požarevcu.

Okrivljeni je osuđen zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, jer je prekršio meru obavezne samoizolacije prilikom ulaska u Srbiju 17. marta na graničnom prelazu Horgoš.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker