VOZAČI, SPREMITE SE: Pojačana kontrola saobraćaja na celoj teritoriji Braničevskog okruga

Pored bogate trpeze, za vreme novogodišnjih praznika, na stolu se uvek nađe i alkohol. Oni koji odluče da voze, treba da znaju da će saobraćajna policija pojačano kontrolisati vozače.

Uprava saobraćajne policije najavila je danas da će u narednom periodu, naročito u vreme novogodišnjih praznika, pojačati kontrolu saobraćaja radi otkrivanja prekoračenja brzine, vožnje pod uticajem alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i neposedovanja propisane opreme u vozilu.

Brzina će se meriti u dnevnim i noćnim uslovima ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja – presretačima, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslovam (MUP).

U toku ove godine otkriveno je više od 300.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu, saopšteno je iz MUP. Isključeno je oko 50.000 vozača pod uticajem alkohola, otkriveno 160.000 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i više od 17.000 prekršaja tehničke neispravnosti i neposedovanja propisane opreme u vozilu.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker